Facturering & abonnementen
Uw account annuleren en retourbeleid
This guide explains how to cancel your subscription, what happens to your data after cancellation, and how the 30-day money-back guarantee works.
Uw account opzeggen en retourbeleid
Deze gids legt uit hoe u uw abonnement opzegt, wat er met uw gegevens gebeurt na opzegging, en hoe de 30-daagse terugbetaalgarantie werkt.
Voordat u opzegt
Voer deze stappen uit voordat u de opzegging inleidt om verlies van gegevens of services te voorkomen:
1. Download uw site-back-ups.
Ga naar KPanel > Backups en download een kopie van elke site-back-up naar uw lokale computer voordat u opzegt. Zodra uw account is gesloten en de bewaartermijn is verstreken, kunnen deze niet worden hersteld.
2. Exporteer uw databases.
Als u een kopie van uw database nodig hebt die onafhankelijk is van de site-back-up, exporteert u deze via KPanel > Databases > Export.
3. Draag uw domeinen over (indien geregistreerd via Kapsule).
Als u een domein hebt geregistreerd via KapsuleHost en dit elders wilt blijven gebruiken, moet u een uitgaande overdracht starten voordat u opzegt. Ga naar KPanel > Domains, selecteer het domein en klik op Transfer Away. U moet het domein ontgrendelen en een autorisatiecode (EPP) aanvragen die u aan uw nieuwe registrar verstrekt. Laat enkele dagen voorbijgaan voordat de overdracht is voltooid voordat u uw account sluit.
4. Sla alle e-mail op die u nodig hebt.
Als u Kapsule Mail gebruikt, exporteert of stuurt u e-mails door die u wilt behouden. Toegang tot webmail op webmail.kapsulehost.com eindigt wanneer uw account wordt gesloten.

Uw account opzeggen
- Log in op KPanel op kpanel.kapsulehost.com.
- Ga naar Billing.
- Klik op Cancel Subscription.
- Lees het opzeggingsoverzicht door, dat aangeeft wat verloren gaat en wanneer.
- Volg de aanwijzingen om de opzegging te bevestigen.
Uw abonnement wordt onmiddellijk geannuleerd. Er vinden geen verdere kosten plaats na de opzeggingsdatum. Uw account en alle gegevens blijven toegankelijk tot het einde van uw huidige betaalde factureringsperiode.
Wat gebeurt er met uw gegevens na opzegging
| Tijdlijn | Wat gebeurt |
|---|---|
| Onmiddellijk | Abonnement geannuleerd, geen verdere kosten |
| Tot het einde van de factureringsperiode | Alle services blijven actief en toegankelijk |
| Einde van de factureringsperiode | Services worden gedeactiveerd, account gaat in retentiestatus |
| 30 dagen na deactivering | Alle gegevens (sites, bestanden, databases, e-mail, back-ups) worden permanent verwijderd |
Gegevensverwijdering na de 30-daagse respijtperiode is permanent en onherstelbaar. KapsuleHost kan gegevens niet herstellen nadat deze zijn verwijderd. Download alles wat u nodig hebt voordat u opzegt of onmiddellijk daarna.
Opnieuw activeren na opzegging
Als u van gedachten verandert na opzegging:
- Voordat services worden gedeactiveerd: Ga gewoon naar KPanel > Billing en verleng uw abonnement. Alles gaat normaal verder.
- Tijdens de 30-daagse respijtperiode: Log in op KPanel en neem opnieuw een abonnement. Uw sites, bestanden en databases moeten nog intact zijn. Neem contact op met support als iets lijkt te ontbreken.
- Na 30 dagen: Gegevens zijn permanent verwijderd. U kunt een nieuw account maken en opnieuw beginnen, maar geen eerdere gegevens kunnen worden hersteld.
30-daagse terugbetaalgarantie
KapsuleHost biedt een 30-daagse terugbetaalgarantie op hosting-plannen.
Wie komt in aanmerking
- Nieuwe klanten met hun eerste hosting-abonnement.
- De garantie is alleen van toepassing op de eerste abonnementsbetaling. Verlengingen en volgende factureringsperioden komen niet in aanmerking.
- De garantie is van toepassing op hosting-plannen. Domeininschrijvingen worden niet gedekt (zie hieronder).
Een terugbetaling aanvragen
- Neem contact op met support op support@kapsulehost.com binnen 30 dagen na uw eerste betaling.
- Vermeld het e-mailadres van uw account en een korte opmerking dat u een terugbetaling aanvraagt onder de terugbetaalgarantie.
- U hoeft geen reden op te geven, hoewel feedback altijd welkom is.
Terugbetalingen worden verwerkt naar de originele betaalmethode. De verwerkingstijd is 5 tot 10 werkdagen, afhankelijk van uw bank of kaartuitgever.
Domeininschrijvingen kunnen niet worden terugbetaald
Domeininschrijvingskosten worden rechtstreeks aan het domeinregister betaald wanneer u een domein registreert. Deze kosten kunnen niet worden terugbetaald omdat ze niet kunnen worden teruggevorderd nadat ze zijn betaald. Dit geldt voor alle domeininschrijvingen ongeacht de omstandigheden.
Als u een domein hebt geregistreerd en binnen 30 dagen opzegt, kan het hosting-gedeelte van uw betaling worden terugbetaald, maar de domeininschrijvingskosten niet.
Pauzeren in plaats van opzeggen
Als u een project tijdelijk wilt stopzetten maar van plan bent terug te keren, neem dan contact op met support voor informatie over pauseeropties. Afhankelijk van uw situatie kan het mogelijk zijn uw gegevens te behouden zonder verder voor een volledig actief abonnement te betalen. Pauzeren wordt geval per geval afgehandeld.